Wist je dat het LDF Dashboard verheldering kan geven indien ClaudicatioNet geen data van jou verwerkt?

Sinds januari 2019 heeft het KNGF het LDF Dashboard online gezet. Praktijkhouders hebben standaard al toegang tot dit LDF Dashboard. Ook kunnen praktijkhouders via het LDF portaal aangeven welke fysiotherapeuten zij toegang willen geven tot het LDF Dashboard, via de knop ‘Rechten instellen’. Deze knop staat naast de knop waarmee men naar het LDF Dashboard van de praktijk kan navigeren (zie ook de handleiding). Als therapeut kun je in het LDF Dashboard jouw eigen individuele gegevens zien, het praktijkgemiddelde en het landelijk gemiddelde.

Het LDF Dashboard kan verheldering geven als een (aantal) maand(en) geen data van jou is verwerkt door ClaudicatioNet. In het LDF Dashboard kun je filteren op therapeut (jezelf), de periode waarin wij geen data hebben verwerkt en diagnosecode (9248). Op deze manier kun je specifiek zien of op jouw naam, in een bepaalde periode data van PAV patiënten in de LDF staat. Mocht blijken dat geen episodes zijn aangeleverd, dan is het wijsheid om de instellingen in jouw EPD te controleren. Dit kun je doen aan de hand van de beschreven problemen met data aanleveren op onze website. Meer informatie over het LDF Dashboard en hoe deze tool ingezet kan worden om problemen op te lossen, kun je vinden op onze website.

Hoe het LDF Dashboard er uit ziet, is in onderstaande figuur te zien. Aan de rechterkant is het mogelijk om filter in te stellen. In de samenvatting van het LDF Dashboard is het “totaal aantal episodes” zichtbaar dat aanwezig is in de LDF o.b.v. jouw filters. Daarnaast is rechtsboven de “datum laatste aanlevering” zichtbaar. Het totaal aantal episodes en de datum laatste aanlevering zijn belangrijk om te controleren als wij geen of onvolledige data hebben verwerkt. Het is belangrijk dat vanuit de praktijk iedere maand data aan de LDF wordt geleverd.