Susanne Richter

Susanne Richter, Msc

Docent rookstop coaching

Sinds 1991 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Vijftien jaar lang heb ik in Duitsland vooral met neurologische patiënten gewerkt. Ik heb toen ervaren dat patiënten met complexe aandoeningen het beste geholpen worden door een multidisciplinair aanpak.
In 2009 ben ik in Nederland gaan werken in de fysiotherapiepraktijk Mook-Milsbeek. In januari 2010 heb ik de cursus gesuperviseerde looptherapie gevolgd en ben sindsdien aangesloten bij ClaudicatioNet. Dat biedt me een ideale mogelijkheid om multidisciplinair te werken en mijn kennis in de behandeling van PAV steeds verder te verdiepen.
In 2013 heb ik een aanvullende cursus 'Stoppen met roken' gevolgd. Sindsdien merk ik in mijn dagelijkse werk dat ik mijn patiënten als fysiotherapeut veel ondersteuning kan bieden bij hun poging te stoppen met roken.
ClaudicatioNet heeft nu een nieuwe cursus ontwikkeld voor therapeuten: ‘RookstopCoaching’. Dit geeft mij de fraaie mogelijkheid mijn kennis en ervaring ook als docent aan collega’s door te geven. Ik kijk ernaar uit!