Aleida Schreuder

Aleida Schreuder

Docent rookstop coaching

Als fysiotherapeut en leefstijlcoach ben ik momenteel werkzaam in het Medisch Centrum Arterium in Amsterdam.

Ik heb mij, nadat ik afgestudeerd ben, gespecialiseerd in het begeleiden van hart- en vaatpatiënten en werkte 10 jaren in het VUMC. Op dit moment werk ik voor CardioVitaal en Vital10 en voer hiernaast mijn eigen praktijk. CardioVitaal verzorgt landelijk hartrevalidatieprogramma’s. Vital10 inspireert en helpt mensen naar duurzame gedragsverandering voor verbetering van persoonlijke gezondheid. Het is een digitaal managementsysteem voor gezondheid.
De PEP-modules (Psycho- Educatieve Preventiemodule): leefstijlverandering en stressmanagement verzorg ik. De FIT groepen begeleid ik en ik werk mee aan de ontwikkeling van de digitale zorg voor CardioVitaal en Vital10.

Verder ben ik lid van ClaudicatioNet en Chronisch ZorgNet. De zorg voor deze patiënten en mensen met disfunctionele ademhalingsproblemen zie ik in mijn eigen praktijk.

Roken is de belangrijkste risicofactor voor veel chronische aandoeningen. Ook voor mensen die al een chronische aandoening hebben, heeft het stoppen met roken positieve effecten op de klachten, het verloop en de gevolgen van de ziekte. Stoppen met roken begeleiding is daarom een belangrijk onderdeel van de (fysiotherapeutische) behandeling van mensen met chronische aandoeningen.

Vanaf november 2019 wordt regionaal een cursus RookstopCoaching aangeboden! ClaudicatioNet heeft deze cursus in samenwerking met het Trimbos Instituut ontwikkeld. Als docent van de cursus RookstopCoaching wil ik me graag inzetten om collega-fysiotherapeuten expert te laten worden op het gebied van rookstopbegeleiding. Een bredere aanpak van gedragsverandering zal bijdragen tot een verbetering van de gezondheid van de patiënt.