Hoe krijg je de hakken uit het zand? MI workshop ‘omgaan met weerstand’


Stijn van Merendonk, trainer motivational interviewing, Academie voor Motivatie en Gedragsverandering

Kom jij ze ook tegen? Patiënten die steeds een discussie aangaan, die niets van jou aannemen, jouw deskundigheid in twijfel trekken en zich soms zelfs vijandig opstellen? Weerstand in gesprekken is lastig. Hoe voorkom je dat je dan harder gaat werken? Of voor de ander gaat oplossen? Kortom, hoe zorg je dat weerstand je niet teveel energie kost?

Doelstelling

Na afloop van deze workshop laat je je niet meer uit het veld slaan als een patiënt in de weerstand schiet. Ook zal je merken dat het minder tijd kost om weerstand in gesprekken effectief te bespreken. Dit zal de relatie met je patiënt verbeteren. Je krijgt juist weer energie van "lastige" patiënten in plaats van er tegen op te zien.

Inhoud

In deze workshop komen verschillende technieken aan bod en leer je:

  • Hoe je iemand effectief een spiegel voorhoudt
  • Hoe je voorkomt dat je zelf boos wordt
  • Hoe je "de hakken uit het zand" krijgt

Tevens is er veel ruimte om te oefenen.

Let op: deze workshop is alleen voor mensen die al een basistraining MI hebben gevolgd!

Stijn van Merendonk is expert op het gebied van Motivational Interviewing en gedragsverandering. Hij is auteur van de waaier Motiverende Gespreksvoering en Lid van Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT) en MINTNed. Zijn passie: “het motiveren van patiënten voor gedragsverandering”. Door zijn jarenlange ervaring in het toepassen van Motivational Interviewing als fysiotherapeut is hij als geen ander in staat om een brug te slaan tussen de theorie en de dagelijkse praktijk van gedragsverandering.